Gå videre til innhold
Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Norway
Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Norway

Pressemelding -

KONA Electric passerer 100 000 solgte i Europa – Hyundai lanserer 12 nye elbiler på fire år

 • Hyundai har over tid hatt svært høy etterspørsel etter KONA Electric i Europa
 • I Norge er 100 prosent av KONA-salget helelektrisk, og på Europanivå velger 1 av 4 KONA-kunder elbil
 • Den økende populariteten i Europa reflekterer en større trend i markedet

Hyundai har solgt KONA Electric på det europeiske markedet siden 2018, og populariteten er stadig økende.

Der Norge i en årrekke har vært et foregangsland på elektrisk mobilitet, er trenden tiltakende også i Europa. Nå er en av fire KONA solgt i Europa helelektriske, og i Tyskland er hele 50 prosent av KONA-salget helelektrisk. I Norge har KONA tidligere vært solgt som både hybrid og bensinbil, men salget har hele tiden vært definert av den elektriske modellen. De siste par årene har Hyundai kun tilbudt KONA Electric i det norske markedet.

Globalt er det nå levert mer enn 142 000 KONA Electric, og over 100 000 av disse er solgt i Europa. Norge står for i underkant av 15 prosent av det totale europeiske volumet.

- KONA Electrics popularitet i Europa har overgått alle forventninger, sier toppsjef for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

- 100 000 solgte enheter i Europa er en stor milepæl. Dette tar oss et stort steg videre på veien mot å globalt selge en million elbiler årlig innen 2025.

Også i Norge har man oppnådd en stor milepæl det siste året, etter at KONA Electric krysset 10 000 solgte biler. Etter tre år på markedet er bilen fortsatt en av landets mest populære, og farten mot 15 000 solgte KONA Electric er rask.

- KONA Electric er en av våre aller viktigste bilmodeller, og har dannet ryggraden i vårt skifte til elektrisk mobilitet sammen med IONIQ Electric. Med IONIQ 5 på laget har Hyundai nå en veldig attraktiv portefølje av elbiler i det norske markedet, og med nye IONIQ-modeller på vei ser vi svært optimistisk på vår nullutslippsfremtid, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Verdens første elektriske kompakt-SUV

Hyundai KONA Electric var en banebrytende bil da den ble lansert i 2018 som verdens første elektriske kompakt-SUV. Siden har bilen holdt stand som en rekkeviddevinner med sine 484 kilometer med WLTP-rekkevidde, smarte teknologi og et design som appellerer til massene.

I en rekke tester har KONA Electric bekreftet denne posisjonen, og bilen har vist seg som svært effektiv og allsidig. Etter en facelift i starten av 2021 ble bilen enda mer attraktiv i markedet, med friskt design, samt ny og oppdatert teknologi.

Stadig flere kjøper elbil i Europa

KONA Electrics popularitet er en del av et tydelig skifte og en trend i de europeiske markedene. Etterspørselen etter elbiler stiger jevnt i Europa, med Norge som spydspissen, sammen med markeder som Nederland og Tyskland. Elbilregistreringene i Europa doblet seg fra 2019 til 2020, og i Norge har vi nå en elbilandel på 61,5 prosent i personbilmarkedet, mens Hyundai isolert har en elbilandel på hele 89,7 prosent.

I løpet av de første fem månedene av 2021 ble det registrert 355 000 nye elbiler i Europa, noe som var mer enn det totale elbilsalget i 2019.

- For Hyundai betyr det å selge flere elbiler at vi når ut til flere nye potensielle kunder, sier Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe.

- I løpet av de kommende årene vil vi lansere enda flere elbiler, som er tilpasset et bredere utvalg av livsstiler. Det gjør det lettere for kundene å velge utslippsfri mobilitet som bidrar til en grønnere fremtid. Dette gjør også at vi kan nå vårt mål om å skape smarte og bærekraftige mobilitetsløsninger som er tilgjengelig for folk flest.

  12 nye helelektriske modell på fire år

  IONIQ 5 har siden introduksjonen tidligere i år rukket å bli en av markedets mest populære elbiler. I tillegg har IONIQ 5 mottatt stående applaus fra pressen både i Norge og internasjonalt. Terningkast seks og nye poengrekorder har vært dominerende i omtalen av den banebrytende elbilen.

  IONIQ 5 byr på en rekke nye teknologier og en helt ny dedikerte elektriske plattform, med innovasjoner som fjernstyrt smart parkeringsassistent, kameravisning av blindsonen, avslapningsseter, V2L og 800V-lynlading, for å nevne noe.

  Modellen markerer også startskuddet for 12 nye elektriske modeller som Hyundai skal lansere innen 2025. Samme år skal Hyundai alene selge 560 000 elbiler globalt, og sammen med Kia og Genesis vil Hyundai Motor Group selge over en million elbiler årlig.

  Hyundai planlegger videre å kun selge elbiler i Europa fra 2035, mens hele den globale porteføljen er ventet å være elektrifisert fra 2040. Fra 2045 skal Hyundai som selskap være fullstendig karbonnøytralt. Allerede fra 2022 bytter Hyundais tsjekkiske fabrikk til 100 prosent fornybar energi.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Hyundai Motors utstilling på IAA 2021. Foto: Hyundai

  Hyundai forplikter seg til karbonnøytralitet - skal kun selge elbiler i Europa om få år

  Hyundai Motor forplikter seg til å oppnå karbonnøytralitet innen 2045 Selskapets helhetlige fremgangsmåte fokuserer på tre pilarer; ren mobilitet, nestegenerasjons plattformer og grønn energi Hyundai vil avslutte salget av biler med forbrenningsmotor i Europa fra 2035 Under IAA vil Hyundai vise frem konseptet for en kommende elbil, en helelektrisk robotaxi, og utstillinger som illustrerer hydroge

  IONIQ 5 robotaxi. Foto: Motional/Hyundai

  Motional og Hyundai lanserer fullautonome og førerløse IONIQ 5 robotaxi

  Motionals IONIQ 5-baserte robotaxi er selskapets første førerløse kommersielle kjøretøy, og bilene vil tas i bruk for personreiser fra 2023 Kjøretøyet er resultatet av et teknologisk partnerskap og en ekspertise uten sidestykke fra både Motional og Hyundai Motor Group
  Motional har i dag avduket sin IONIQ 5-baserte robotaxi i samarbeid med Hyundai Motor Group. IONIQ 5 robotaxi er selskapets ne

  Hyundais nye konseptbil SEVEN. Foto: Hyundai Motor Company

  Hyundai viser de første bildene av SEVEN – et helt nytt elektrisk SUV-konsept

  Hyundai slipper første sniktitt på SEVEN, som viser teknologi- og designinnovasjonene i selskapets kommende helelektriske SUV Bilprodusentens nye SUV-typologi er optimalisert for dedikerte elbiler, og kombineres med en ny interiørarkitektur som sender tankene til en premium loungeopplevelse Hyundai viser SEVEN for første gang på selskapets pressekonferanse under AutoMobility LA, som går av stabel

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway

  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway