Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

IONIQ 5 er Årets Bil i Lyd & Bilde

Hyundai har gjort stor suksess med den banebrytende elbilen IONIQ 5. Nå er bilen kåret til Årets Bil 2021 av Lyd & Bilde. 

Hyundai vinner den gjeve gullmedaljen, og tittelen "Årets Bil 2021" i Lyd & Bilde for den banebrytende elbilen IONIQ 5. Modellen omtales som den soleklare vinneren, og får skryt for blant annet design, plass, teknologi, familieegenskaper og ytelser. 

"Hyundai Ioniq 5 er en svært gjennomtenkt familiebil. Den er større enn den ser ut på bilder, på grunn av en form som lyver. Innvendig har man faktisk veldig god plass. Vi liker at det er umulig å være likegyldig til utseendet, for den ser unektelig spesiell ut", skriver Lyd & Bilde i sin omtale av bilen. 

Fra før har IONIQ 5 fått seks stjerner og omtalen "Enestående" av Lyd & Bilde, samt magasinets tittel "Spesielt Anbefalt". 

- Dette henger veldig høyt, og vi synes det er utrolig gøy at vi får denne utmerkelsen. IONIQ 5 er et veldig komplett produkt, som vi mener at leverer på alle områder. Enten man trenger god plass, den siste teknologien, skyhøy komfort eller bare en veldig kul bil, så er man ivaretatt med en IONIQ 5, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Svært positiv omtale

IONIQ 5 er en stor suksess i det norske markedet, og er allerede en av landets mest solgte biler. I tillegg har norsk og internasjonal presse rost bilen opp i skyene.

Blant annet har IONIQ 5 fått tidenes høyeste testscore av NAF Motor, og terningkast seks i VG. 

I sommer ble bilen kåret til Car of the Year 2021 av Auto Express

I tillegg til «Car of the Year 2021» henger også flere andre priser svært høyt. Ekspertjuryen til Auto Express kåret bilen til vinner også i kategoriene “Premium Electric Car” og “Mid-Size Company Car”, mens bilens revolusjonerende design ble stemt frem som vinner i kategorien «Design» av Auto Express’ lesere.

En helt ny generasjon elbil

IONIQ 5 er en romslig crossover i det populære familiesegmentet, og er den første modellen ut på Hyundais helt nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. Den helt nye modellen setter en ny standard og redefinerer elbilmarkedet med sine innovative og banebrytende funksjoner.

IONIQ 5 er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og sprenger grensene for proporsjoner med sin ekstremt lange akselavstand på hele 3 000 millimeter. Bilen plasserer seg størrelsesmessig midt mellom TUCSON og SANTA FE i Hyundais modellportefølje, og er en svært romslig familiebil med sine 4 635 mm i lengde og 1 890 mm i bredde. Bilen har samtidig solid crossover-bakkeklaring på 160 mm, og hele 170 mm opp til batteripakken. Akselavstanden og bredden gjør at interiøret er romslig som en bil i klassen over, altså i D SUV-segmentet.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway