Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

IONIQ 5 er Årets Bil i Lyd & Bilde

Hyundai har gjort stor suksess med den banebrytende elbilen IONIQ 5. Nå er bilen kåret til Årets Bil 2021 av Lyd & Bilde. 

Hyundai vinner den gjeve gullmedaljen, og tittelen "Årets Bil 2021" i Lyd & Bilde for den banebrytende elbilen IONIQ 5. Modellen omtales som den soleklare vinneren, og får skryt for blant annet design, plass, teknologi, familieegenskaper og ytelser. 

"Hyundai Ioniq 5 er en svært gjennomtenkt familiebil. Den er større enn den ser ut på bilder, på grunn av en form som lyver. Innvendig har man faktisk veldig god plass. Vi liker at det er umulig å være likegyldig til utseendet, for den ser unektelig spesiell ut", skriver Lyd & Bilde i sin omtale av bilen. 

Fra før har IONIQ 5 fått seks stjerner og omtalen "Enestående" av Lyd & Bilde, samt magasinets tittel "Spesielt Anbefalt". 

- Dette henger veldig høyt, og vi synes det er utrolig gøy at vi får denne utmerkelsen. IONIQ 5 er et veldig komplett produkt, som vi mener at leverer på alle områder. Enten man trenger god plass, den siste teknologien, skyhøy komfort eller bare en veldig kul bil, så er man ivaretatt med en IONIQ 5, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Svært positiv omtale

IONIQ 5 er en stor suksess i det norske markedet, og er allerede en av landets mest solgte biler. I tillegg har norsk og internasjonal presse rost bilen opp i skyene.

Blant annet har IONIQ 5 fått tidenes høyeste testscore av NAF Motor, og terningkast seks i VG. 

I sommer ble bilen kåret til Car of the Year 2021 av Auto Express

I tillegg til «Car of the Year 2021» henger også flere andre priser svært høyt. Ekspertjuryen til Auto Express kåret bilen til vinner også i kategoriene “Premium Electric Car” og “Mid-Size Company Car”, mens bilens revolusjonerende design ble stemt frem som vinner i kategorien «Design» av Auto Express’ lesere.

En helt ny generasjon elbil

IONIQ 5 er en romslig crossover i det populære familiesegmentet, og er den første modellen ut på Hyundais helt nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. Den helt nye modellen setter en ny standard og redefinerer elbilmarkedet med sine innovative og banebrytende funksjoner.

IONIQ 5 er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og sprenger grensene for proporsjoner med sin ekstremt lange akselavstand på hele 3 000 millimeter. Bilen plasserer seg størrelsesmessig midt mellom TUCSON og SANTA FE i Hyundais modellportefølje, og er en svært romslig familiebil med sine 4 635 mm i lengde og 1 890 mm i bredde. Bilen har samtidig solid crossover-bakkeklaring på 160 mm, og hele 170 mm opp til batteripakken. Akselavstanden og bredden gjør at interiøret er romslig som en bil i klassen over, altså i D SUV-segmentet.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Norway

KONA Electric passerer 100 000 solgte i Europa – Hyundai lanserer 12 nye elbiler på fire år

Hyundai har over tid hatt svært høy etterspørsel etter KONA Electric i Europa I Norge er 100 prosent av KONA-salget helelektrisk, og på Europanivå velger 1 av 4 KONA-kunder elbil Den økende populariteten i Europa reflekterer en større trend i markedet
Hyundai har solgt KONA Electric på det europeiske markedet siden 2018, og populariteten er stadig økende.
Der Norge i en årrekke har vært e

Hyundai Motors utstilling på IAA 2021. Foto: Hyundai

Hyundai forplikter seg til karbonnøytralitet - skal kun selge elbiler i Europa om få år

Hyundai Motor forplikter seg til å oppnå karbonnøytralitet innen 2045 Selskapets helhetlige fremgangsmåte fokuserer på tre pilarer; ren mobilitet, nestegenerasjons plattformer og grønn energi Hyundai vil avslutte salget av biler med forbrenningsmotor i Europa fra 2035 Under IAA vil Hyundai vise frem konseptet for en kommende elbil, en helelektrisk robotaxi, og utstillinger som illustrerer hydroge

IONIQ 5 robotaxi. Foto: Motional/Hyundai

Motional og Hyundai lanserer fullautonome og førerløse IONIQ 5 robotaxi

Motionals IONIQ 5-baserte robotaxi er selskapets første førerløse kommersielle kjøretøy, og bilene vil tas i bruk for personreiser fra 2023 Kjøretøyet er resultatet av et teknologisk partnerskap og en ekspertise uten sidestykke fra både Motional og Hyundai Motor Group
Motional har i dag avduket sin IONIQ 5-baserte robotaxi i samarbeid med Hyundai Motor Group. IONIQ 5 robotaxi er selskapets ne

Hyundais nye konseptbil SEVEN. Foto: Hyundai Motor Company

Hyundai viser de første bildene av SEVEN – et helt nytt elektrisk SUV-konsept

Hyundai slipper første sniktitt på SEVEN, som viser teknologi- og designinnovasjonene i selskapets kommende helelektriske SUV Bilprodusentens nye SUV-typologi er optimalisert for dedikerte elbiler, og kombineres med en ny interiørarkitektur som sender tankene til en premium loungeopplevelse Hyundai viser SEVEN for første gang på selskapets pressekonferanse under AutoMobility LA, som går av stabel

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway

Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway