Gå videre til innhold
El-bil med ny fartsrekord

Nyhet -

El-bil med ny fartsrekord

Hyundais ix35 Fuel Cell har satt ny hastighetsrekord for serieproduserte hydrogenelektriske biler. Rekorden er på 151, 2 km/t (94,6 mph) og ble satt på Soggy Dry Lake Bed i Californias ørken.

I løpet av 2016 forventes det opp til 50 hydrogenstasjoner i California, og det er hittil solgt over 100 stk av denne bilen i staten. Bilen har en forventet radius på ca 60 mil på en tank, avhengig av hastighet, kjøreforhold og kjørestil - som med de fleste andre type biler. Den har bl.a. har blitt testet under nordiske forhold og oppnådd opp til 70 mil på en tank.

Hyundais hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell har blitt serieprodusert siden 2013 og er til salgs i 13 europeiske land i tillegg til Nord-Amerika og Korea. Den bruker hydrogen som drivstoff for en 99Kw/136 HK elektrisk motor med toppfart på 160 km/t. Rekkevidden er opp til 600 km på en fylling og eneste utslipp er vanndamp. Les mer om ix35 Fuel Cell her.

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway