Følg Hyundai Motor Norway

Bildeling med null utslipp

Nyhet   •   apr 11, 2016 07:59 CEST

Billedtekst: Bor man i by og ikke eier en bil, kan det være greit å ha tilgang til bil uten utslipp når man skal på handle- eller helgetur med familien. I Munchen får medlemmene av BeeZeros bildeling nå tilgang til 50 stk Hyundai ix35 hydrogenelektriske biler med null utslipp.

Bildeling blir stadig mer vanlig og i Munchen får nå innbyggerne tilbud om verdens første bildeling hvor alle bilene har null utslipp.

De som bor i by og sporadisk har bruk for bil benytter seg ofte av bildeling. Som første i verden får nå innbyggerne i Munchen i Tyskland tilgang til 50 hydrogenelektriske biler med null utslipp i bildelingspoolen BeeZero*.

Slik fungerer bildeling

BeeZero sitt opplegg går ut på at et 50 biler er plassert sentralt i byen, og så kan medlemmer av bildelingen reservere og bruke bilene på times- eller døgnbasis – eller en hel helg hvis ønskelig. En utfordring med bilpool kan være at det kan være vanskelig å få tilgang på akkurat den bilen man ønsker. Det problemet unngås her, da alle bilene er identiske Hyundai ix35 Fuel Cell hydrogenelektriske biler.

Hvorfor bildeling?

Stadig flere mennesker bosetter seg sentralt, og når kollektivtransporten fungerer blir det dyrt og upraktisk å eie en bil man sjeldent bruker. Mange steder er det også vanskelig å få parkert bilen. Men dersom man skal skal på helgetur med familien eller gjøre større innkjøp, kan det være greit å ha tilgang til bil. For andre vil det kanskje være mer aktuelt å droppe bil nr to hvis den f. eks. kjøres kortere enn hovedbilen.

Hyundai ix35 Fuel Cell, verdens første serieproduserte hydrogenelektriske bil

Hyundais ix35 Fuel Cell er verdens første serieproduserte hydrogenelektriske bil. Den har vært på markedet i over to år og utgjør i dag ca 2/3 av alle slike biler solgt i Norge. Den kjøres, og fylles opp med hydrogen, på samme måte som en tradisjonell bil med forbrenningsmotor. Fyllingen av hydrogen tar bare noen minutter og rekkevidden er opp til 600 km.

*BeeZero er et nyetablert datterselskap av The Linde Group.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.